6 June 2019

Vacature teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie

Door vertrek van het huidige teamhoofd is DutchCulture per 1 september op zoek naar een teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie - 0,8 fte

Installation "Darwin" during World Design Capital 2018 In Mexico City from Atelier van Lieshout. Copyright: Dutch Embassy in Mexico City.

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen wij in eerste instantie voor het Nederlandse culturele veld en de diplomatieke posten wereldwijd. Daarnaast werkt DutchCulture voor overheden en het internationale culturele veld.

 

Door vertrek van het huidige teamhoofd is DutchCulture is per 1 september op zoek naar een Teamhoofd Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie - 0,8 fte. Het teamhoofd is tevens lid van het Managementteam.

 

Wij zoeken voor deze functie een ervaren collega die leiding gaat geven aan een team van landenmedewerkers en erfgoed experts, alsmede aan data-analyse en monitoring. Je bent een schakel tussen DutchCulture en de Ministeries van OCW en BZ en een verbinder met de belangrijke samenwerkingspartners, zoals de rijksfondsen, de ondersteunende instellingen en de cultureel attachés. Het team Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie is een van de drie inhoudelijke teams van DutchCulture.

 

Team Internationaal Cultuurbeleid & Coördinatie

Het team ICB & Coördinatie zorgt ervoor dat DutchCulture haar rol als kloppend en coördinerend hart voor het Nederlands ICB kan waarmaken. Onze landenmedewerkers onderhouden continu contact met de relevante diplomatieke posten wereldwijd en de andere ICB-partners, zodat de uitvoering van het beleid goed afgestemd wordt. Het team verzamelt en analyseert gegevens van de aanwezigheid van Nederlandse makers in het buitenland. We delen onze kennis en ons netwerk met het Nederlandse en internationale culturele veld, zodat zij optimaal profiteren van alle kansen binnen het internationaal cultuurbeleid.

 

Wat vragen wij

  • Ruime ervaring in een leidinggevende functie binnen een internationale context
  • Aantoonbare ervaring in samenwerking met ministerie(s) en grondige kennis van het functioneren van de overheid
  • Een uitstekend en relevant netwerk binnen de culturele sector
  • Ervaring in het leidinggeven aan een team van professionals met verschillende achtergronden
  • Een uitstekende beheersing van minimaal de Engelse en de Nederlandse taal is vanzelfsprekend
  • Kennis van monitor- en evaluatieprocessen
  • Werkervaring in het buitenland is een pre

Competenties

DutchCulture hecht als organisatie waarde aan de volgende competenties, die uiteraard ook voor het hoofd ICB & Coördinatie gelden: samenwerken, flexibiliteit, omgevingsbewustzijn en klantgerichtheid. Daarnaast gaan wij ervan uit dat het hoofd nog een aantal functiecompetenties heeft, zoals samenbindend leiderschap, culturele sensitiviteit en dat zij/hij medewerkers goed kan motiveren en hun ontwikkeling aanmoedigt en ondersteunt.

 

Plaats in de organisatie

Het hoofd maakt deel uit van het Managementteam, geeft leiding aan het team ICB & Coördinatie (13 medewerkers) en rapporteert aan de directeur/bestuurder. Bij DutchCulture werken momenteel 42 medewerkers (26 fte).

 

Wij bieden:

Wij bieden een aanstelling voor 0,8 fte (op basis van een 40-urige werkweek). Deze functie is ingeschaald op basis van het functiehuis en volgens het salarissysteem van DutchCulture en valt in schaal 1 (min € 3.800 - max € 5.000) bij een 40-urige werkweek.

 

Reacties en informatie

Reacties (motivatiebrief en cv) en/of vragen m.b.t. de wervingsprocedure kunnen tot en met 23 juni worden gericht aan DutchCulture, t.a.v. Ellen Spijkers, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, tel. 020-6164225. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je na 17 juni contact opnemen met Cees de Graaff (directeur) c.degraaff@dutchculture.nl.