Suriname en Nederland deze maand

Image
Image
Caption
Aan Niets Overleden – Theatergroep VIG/Raymi Sambo
Authors
Francis Sling
Country
Suriname

Suriname en Nederland deze maand

We organiseren veel Surinaams-Nederlandse activiteiten deze maand. Een overzicht.

Nederland en Suriname hebben een rijke historische relatie en dat werkt ook door in culturele samenwerking op het gebied van kunst en gedeeld erfgoed. Suriname is dan ook één van de landen waar de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Buitenlandse Zaken sinds 1 januari 2017 actief op inzetten.

De Nederlandse ambassade in Paramaribo en DutchCulture werken samen om de culturele samenwerking met Suriname te stimuleren. In april vinden daarom twee bijeenkomsten en een werkbezoek en plaats.

Marron gemeenschap
Een delegatie van de Aukaanse Marron gemeenschap bezoekt Nederland en spreekt op 7 april tijdens een publieke bijeenkomst in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem over de uitdagingen waar ze voor staat. Hoe behouden zij hun erfgoed? Welke boodschap hebben ze voor Nederland?

Netwerkbijeenkomst Suriname
Daarnaast nodigt DutchCulture iedereen met plannen voor een Surinaams-Nederlands cultureel project uit voor een netwerkbijeenkomst op 12 april.
Mascha Baak (plaatsvervangend ambassadeur) en Sandra Ammersingh (senior adviseur cultuur) van de Nederlandse ambassade in Paramaribo informeren u over de mogelijkheden voor ondersteuning van culturele projecten.

Meer weten over samenwerken met Suriname? Kijk hier of neem contact op met adviseur Henk Heikamp.
 

Did you find this information useful?
0