1 October 2019

Stage Productie (0,8 fte)

DutchCulture zoekt per 1 september 2019 voor de afdeling Campagne & Productie: Stagiair Productie (0,8 fte)

Stagiair Productie (0,8 fte)

Vacature DutchCulture: stagiair Productie

DutchCulture is de landelijke informatiemakelaar voor professionals met internationale culturele ambities in de culturele sector. Samen met het Nederlandse culturele veld, de Rijkscultuurfondsen en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland, voeren wij het internationaal cultuurbeleid van Nederland uit. Wij adviseren, coördineren, promoten en organiseren.

De komende jaren besteden we extra aandacht aan het zichtbaar maken van internationale culturele samenwerking. Dit om het belang en de impact van internationale samenwerking te laten zien en nieuwe uitwisselingen te mogelijk te maken. We organiseren daarom culturele campagnes en bijeenkomsten in binnen- en buitenland. We geven publicaties uit en zijn actief op digitale platforms; alles in samenwerking met partners in Nederland en daarbuiten.

DutchCulture zoekt per 1 september 2019 voor de afdeling Campagne & Productie:

  • Stagiair productie (0,8 fte)
  •     Bij DutchCulture werkt de stagiair(e) als onderdeel van de afdeling Campagne & Productie. Het hoofd van de afdeling is de stagebegeleider, maar in de dagelijkse gang van zaken word je aangestuurd door de seniors van producties en buitenlandse bezoekersprogramma’s (BBP’s).
  •     Je wordt verantwoordelijk voor doorlopende bureautaken. Deze worden geselecteerd op basis van je eigen competenties, leerdoelen en in afstemming met de overige teamleden. Denk hierbij aan het bijhouden van een activiteitenkalender en het aanmaken van belangrijke vaste werkbestanden.
  •     Daarnaast is een stagiair(e) actief betrokken bij verschillende producties. Ook hier wordt een selectie gemaakt op basis van affiniteit en skills. Er zijn kleine producties die autonoom uitgevoerd dienen te worden. Denk hierbij aan Culture Talks bij ons op locatie, landenbijeenkomsten zoals China Now en buitenlandse bezoekersprogramma’s. Daarnaast is betrokkenheid gewenst bij grotere producties zoals Forum on European Culture.
  •     Elke stagiair draagt daarmee zowel intern als extern verantwoordelijkheid, waarbij de verwachtingen van de verschillende stakeholders hoog zijn als het gaat om kwaliteit en output.
  •     Als stagiair(e) werk je samen in een interdisciplinaire organisatie met uiteenlopende specialisaties. Onze mensen werken onder andere aan de mobiliteit van kunstenaars, internationaal cultuurbeleid van de ministeries en culturele programma’s van ambassades. Onze medewerkers worden gedreven door een liefde voor cultuur en een diepgewortelde wens om de wereld te verbeteren en te werken aan betekenisvolle samenwerkingen.

Wij zoeken naar een ondernemende en nieuwsgierige persoonlijkheid met een scherp analytisch vermogen die zich graag in complexe processen onderdompelt. We zoeken een professional in spe die schriftelijk en verbaal uitblinkt. We zoeken een flexibele teamspeler die kan multitasken, verschillende rollen kan aannemen, processen kan overzien en deadlines kan bewaken. Bovendien beschik je over een inhoudelijke scherpe visie op cultuur en maatschappij.

Je bent in staat om het grotere perspectief in de gaten te houden, ook wanneer je op detailniveau aan het werk bent. De wens om jezelf continu te ontwikkelen en het vermogen onder druk te presteren zijn de sleutel tot deze stage.

Wij bieden
Een aanstelling voor 0,8 fte voor 5 maanden, van 1 september 2019 t/m januari 2020. De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto per maand op basis van een full time dienstverband.

Reacties en informatie
Schriftelijke reacties bestaande uit een motivatiebrief en CV kunnen tot uiterlijk 31 juni worden gezonden aan: DutchCulture, t.a.v. Maarten K. Bul. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ka Yan Tan, T 020-6164225.