Culture Talks - Connecting Creatives

DutchCulture organiseert Culture Talks met cultuurprofessionals uit binnen- en buitenland.

DutchCulture organiseert regelmatig Culture Talks. Culture Talks zijn inspiratiesessies, workshops of lezingen waarin cultuurprofessionals uit binnen- en buitenland met een internationale blik hun kennis en ervaring delen met geïnteresseerden.

We nodigen sprekers uit die internationale experts zijn op het gebied van cultuur, media en erfgoed. Dit kunnen kunstenaars, curatoren, trendwatchers, beleidsmakers, wetenschappers, journalisten en makers zijn. Vaak maken de sprekers onderdeel uit van een breder programma van DutchCulture, zoals  van onze internationale bezoekersprogramma’s. Tijdens de Culture Talks is er altijd ruimte voor vragen, uitwisseling en kennismaking. De Culture Talks vinden plaats op het kantoor van DutchCulture, of bij een van onze vele partners in heel Nederland.

Culture Talks zijn altijd gratis toegankelijk. Hou onze agenda in de gaten voor de volgende Culture Talk! Wil je zelf een Culture Talk met een van onze gasten inpassen in je programma? Neem dan contact op met j.hendriks@dutchculture.nl.

In 2017 organiseerden we de volgende Culture Talks:

19 december - programmamakers Mizuho Ishii en Yumiko Fujimoto (JP) en beeldend kunstenaar Seyit Battal Kurt  (NL) over artist-in-residencies in Japan

26 oktober - Wies Ubags (NL), correspondent Latijns-Amerika over Brazilië en haar slavernijverleden

12 oktober  – internationale gasten over Liveable Historical Cities

3 oktober - internationale experts over Fair Practice in de kunsten  

21 september - IPHAN (BR) over cultural landscapes

15 september - Marie Le Sourd (FR) van On the Move over internationale culturele mobiliteit

23 juni - Tom Ruller (USA), de directeur van de New York Archives

21 juni - Matthew Covey (USA), expert op het gebied van kunstenaarsmobiliteit naar de VS

16 juni - Zahira Asmal (SA) over hoe Kaapstad een werkelijk inclusieve stad kan worden met al haar culturen, geschiedenissen en identiteiten

7 april - Aukaanse Marron delegatie uit Suriname 

15 februari - Zuid-Afrikaanse delegatie over narratieven in Zuid-Afrikaanse musea